donderdag 4 november 2021

ALV


LAAT UW STEM GELDEN!

Beste Limo-leden,

Wij nodigen u uit voor de jaarlijkse Algemene Leden Vergadering (ALV). Deze wordt gehouden op 4 november aanstaande bij Café zaal Koekoek  in Lieshout. Aanvang 19.30 uur. Wij streven ernaar om de vergadering binnen het uur af te ronden. De agenda voor de ALV treft u bijgaand aan.

De ALV is de plek en gelegenheid om uw wensen ten aanzien van koers en inhoud van LIMO te uiten en daarover van gedachten te wisselen. Want uw mening doet er toe!

Wij vragen u zich vooraf aan te melden via deze site zodat we i.v.m. de organisatie rekening kunnen houden met het aantal leden dat komt.

Aansluitend aan de vergadering is er een presentatie/lezing, verzorgd door Josanne Toussaint*

Wij nodigen iedereen van harte uit en dringen daar ook op aan de vergadering bij te wonen.

Graag tot 4 november!

Bestuur Limo

Sprekend jezelf zijn!

Kan jij overtuigen, geloofwaardig zijn, autoriteit uitstralen en verbinding maken met je gesprekspartner(s)?Ontspannen in contact met je publiek zijn, het is de basis voor elke succesvolle professional. Maar spanning, irritatie of te veel nadruk op de inhoud, kunnen zorgen voor afleiding en ruis. Bij jou en bij je publiek. Te snel praten, te hoog of juist te laag, te monotoon, een hoge ademhaling: het zorgt ervoor dat jouw boodschap niet aankomt.

Breng inhoud en vorm bij elkaar
Naast wat je zegt, is het vooral de manier waarop je dat doet, die bepaalt hoe jij en jouw boodschap overkomen. De toon van je stem – de letterlijke tone of voice – maar ook de intonatie, ademhaling, lichaamstaal en emoties geven de doorslag in hoe jouw boodschap wordt ontvangen. Als inhoud en vorm bij elkaar komen, afgestemd op je publiek en de context, dan heb je als spreker goud in handen. Als spreken al zilver is, dan begeleidt Instituut Wijs! je naar goud.

Tijdens deze interactieve lezing neemt Josanne je mee in de wereld van onbewuste oordeelsvorming, stem en non-verbale communicatie.

*Josanne Toussaint is oprichter van Instituut Wijs! en expert op het gebied van stem, spraak, presentatie en communicatie. Zij is communicatiedeskundige en gespecialiseerd logopedist. Onder haar begeleiding zijn al vele politici, managers, advocaten, docenten en bestuurders uitgegroeid tot bewuste sprekers die hun stem, spraak en houding weten in te zetten voor meer overtuiging, vertrouwen en daadkracht. Als trainer, coach en spreker laat Josanne met veel passie ook jou de kracht van je stem ontdekken. Als docent en trainer is zij verbonden aan Schouten en Nelissen.