Bedrijfsbezoek KCB international

12-10-2018

Bedrijfsbezoek KCB International – vrijdag 12 oktober 2018

Met het zweet op ons voorhoofd arriveren we op de fiets bij KCB International. Nee, geen zweetdruppeltjes van inspanning, maar vanwege het prachtige weer. Een ongekend mooie herfstdag siert deze bijzondere rondleiding.

Terwijl we nog wat uit staan te hijgen nadert ons een heftruck. ‘Tuut tuut tuuuuut’ Daar is Rob. ‘Ons pap komt eraan. Hij verzorgd de rondleiding, want als ik dat doe dan zijn we binnen 5 minuten weer klaar.’ En ‘tuut tuuuut tuut’, weg is ‘ie weer.

De rollen binnen KCB zijn inderdaad goed verdeeld, want ‘ons pap’ Kuijpers kan smakelijk vertellen. We lopen door een heel groot magazijn langs veel verschillende grondstoffen. ‘Dit voor de ontelbare karper bolides die hier geproduceerd worden. In allerlei kleuren, zelfs ook fluoriderende kleuren. Die kleuren zijn overigens niet voor de vissen gemaakt. Die zijn kleurenblind. Het is de visser die de uitstraling bepaalt’.

‘En mocht je denken dat die 1.000.000.000 potjes pindakaas ook voor de vissen zijn, dan heb je het mis. Het visseizoen is zo ongeveer voorbij dit jaar. Toch willen wij nog een lekkere boterham eten in de winter. Dus produceren wij deze potjes als vogelvoer.’

Zo vermakelijk als de rondleiding gegeven wordt, zo mooi is het bedrijf in werkelijkheid. Voor ieder idee is er ruimte én een oplossing. Veel machines en toebehoren hebben de heren zelf uitgedacht en gemaakt. ‘Dat bespaart veel kosten en het is hartstikke leuk om daar mee bezig te zijn.’ Dit zijn de woorden van Rob, die ondertussen zich toch ook bij de groep gevoegd heeft.

Niet om ons uitleg te geven, wel om zijn honger te stillen. Gezamenlijk eten we gruwelijk lekkere frietjes van Frietje Brabant waarna we op de fiets naar ‘De Heuvel’ gaan voor een koud pilsje op het terras. Een welverdiende afsluiter van een interessante zomerse herfstdag!