Ouderenlandgoed Grootenhout biedt zorg aan dementerenden ouderen die een dag en/of woonverblijf zoeken. Op deze site kunt u lezen wie wij zijn, waar wij voor staan en vindt u informatie over de zorg die wij leveren.

Visie

Mensen met alzheimer verliezen een van de meest waardevolle elementen uit een mensenleven: herinneringen.

Met het verdwijnen van deze herinneringen verliezen ze dus ook een stukje van zichzelf en hun dierbaren. Het verliezen van dit stukje identiteit gaat vaak gepaard met onzekerheid. Het is dan ook moeilijk om deze groep mensen constant gelukkig te laten zijn. Wij streven ernaar om onze mensen zoveel mogelijk geluksmomenten te bezorgen.

Dit doen we door iedereen heel positief te benaderen, complimentjes te geven en aardig te zijn.

Mensen met alzheimer kunnen vaak nog maar weinig dingen zelfstandig. Toch ervaren mensen met alzheimer veel welzijn als ze de regie over hun eigen leven kunnen behouden.

 Het zelf kunnen bepalen van bepaalde zaken zoals: wat voor kleding trek ik aan, hoe laat ga ik naar bed , hoe laat sta ik op en aan welke activiteit wil ik die dag meedoen, geeft de mensen het gevoel dat hun mening ertoe doet.

Ons personeel is erg betrokken en doen iedere dag hun best om een huiselijke sfeer te creëren en onze mensen zoveel mogelijk geluksmomenten te bezorgen.

Zorgboerderij Grootenhout
Doris en Noudje van Vuuren

Broek 14
5738 PA Mariahout
0499-395705