Dierwelzijn centraal tijdens veetransport

Al zo’n 45 jaar is Veehandel M.A. van Rooi een begrip in Lieshout. In het verzamelcentrum aan de Herendijk worden bijna dagelijks varkens, biggen en zeugen verzameld, uitgesorteerd en doorgezonden naar binnen- en buitenland.

Maximale verwaarding Door in te spelen op de actuele situatie in de veesector streeft Veehandel van Rooi naar een zo maximaal mogelijke verwaarding van uw product. We exporteren dieren naar landen als Duitsland, België, Polen, Italië en Spanje. Ook in bijvoorbeeld Hongarije is Van Rooi een actieve speler.

Volgens eisen diertransport Tijdens het transport staat dierwelzijn hoog in het vaandel. Nationaal en internationaal vindt het transport vooral plaats met eigen vrachtwagens. Ons wagenpark bestaat uit twaalf veewagens. De vrachtwagens voor transport over langere afstand – langer dan acht uur – zijn uitgerust met ventilatoren en drinksystemen. Deze wagens voldoen hierdoor volledig aan de eisen die worden gesteld aan diertransport en dierwelzijn.

Rijstijl aanpassen Elke chauffeur die bij Veehandel van Rooi werkt, heeft een diploma Dierwaardig Vervoer. Hij begeleidt de dieren vakkundig de wagen in en uit. Tijdens het transport past hij bovendien zijn rijstijl aan om het welzijn van de dieren in de veewagen te bevorderen.

Visitekaartje Bij de exportplaats is een moderne R&O-plaats ingericht volgens de laatste wettelijke voorschriften. De wasplaats is voorzien van een autowasserette. De chauffeurs reinigen regelmatig de buitenkant van onze vee- en koelwagens. Daardoor arriveren ze altijd met een mooie, schone vrachtwagen bij de klant.

Veehandel van Rooi
Addy & Henny van Rooi

Herendijk 6
5737 RA Lieshout
0499-421310