Al 7 generaties bier volgens uniek familierecept

Onder leiding van de familie Swinkels brouwt men in de brouwerij van Bavaria te Lieshout (Brabant) al 7 generaties bier volgens een uniek familierecept. Zo waarborgt de brouwer al sinds 1719 de beste kwaliteit. Pure ingrediënten zijn de basis voor kwaliteit en daarom wordt Bavaria gebrouwen van natuurlijk mineraalwater en vermout Bavaria zijn eigen gerst.

Geschiedenis

In 1719 werd voor het eerst melding gemaakt van brouwerij ‘De Kerkdijk’ in Lieshout. De familie Moorees brouwde daar op kleine schaal ambachtelijk bier. Waarschijnlijk al vanaf 1680. Eén van de dochters trouwde met ene Swinkels. Hun afstammelingen namen in 1764 de brouwerij over. Waar kleinschalige brouwerijen meer en meer het veld moesten ruimen, wist de familie Swinkels zich staande te houden. Dit lukte door steeds weer in te spelen op veranderingen in de markt. Zo besloten de gebroeders Swinkels in 1925 om over te stappen naar laaggistend bier (pilsener). Dit ondanks dat het in die tijd gebruikelijker was om hooggistend bier te brouwen. Een mijlpaal die de brouwerij uiteindelijk klaarstoomde voor de toekomst.

Familiebedrijf

Vanaf 1773 is de brouwerij onafgebroken in het bezit gebleven van de familie Swinkels. Vanaf het voorjaar van 2014 bestaat de directie van Bavaria geheel uit leden van de 7e generatie. Inclusief de bekende voorouders is het bedrijf reeds tien generaties familiebezit en daarmee een van de oudste Nederlandse familiebedrijven. Kwaliteit Bavaria wist in de loop der jaren met verschillende productintroducties leidende posities te verwerven in nichemarkten. Als grondlegger van het enige echte alcoholvrije bier heeft Bavaria een sterke positie op kunnen bouwen. Zowel in Nederland als in andere delen van de wereld. Zo exporteerde Bavaria in 1978 het eerste alcoholvrij bier naar het Midden-Oosten. Niet in de laatste plaats vanwege de religieuze achtergrond in die regio. In 2010 introduceerde Bavaria het eerste alcoholvrije witbier op de Nederlandse markt. Daarmee werd de tot dan toe stagnerende alcoholvrijmarkt weer nieuw leven ingeblazen. Feiten Bavaria N.V. Grootste onafhankelijke brouwerij van Nederland Eén van de oudste familiebedrijven in Nederland 100% familiebedrijf Inmiddels staat de 7e generatie van de familie Swinkels aan het roer Jaarlijkse productie: meer dan 7 miljoen hectoliter bier Zo'n twee derde is bestemd voor export naar ruim 130 landen Ruim 1.400 medewerkers wereldwijd Bavaria beschikt over natuurlijk mineraalwater uit eigen bron Ontdek onze bieren Gebrouwen volgens familietraditie. Ontdek ze allemaal.
Royal Swinkels Family Brewers
Tony Swinkels

De Stater 1
5737 RV Lieshout
0499-428111